تیم ملی والیبال ایران سرانجام در یک بزنگاه تاریخی انتقام خود را از تیم لهستان، سرمربی پرحرف و حدیثش و بارتوش کورک فوق ستاره این تیم گرفت و حریف قدرتمند اروپایی اش را در میدان المپیک به زانو درآورد.
به گزارش تابناک ورزشی، امروز (شنبه) ۲ مرداد ۱۴۰۰ از ساعت ۱۵:۱۰، تیم ملی والیبال ایران در نخستین جدال خود در المپیک توکیو، به مصاف تیم پرستاره لهستان مدعی کسب عنوان قهرمانی این دوره رفت و در یک بازی نفسگیر و طولانی موفق شد با جنگندگی و غیرت، حریف را مغلوب کرده و پاسخ کری ها و بعضا توهین های کورک ستاره مهارنشدنی این تیم را بدهد. این مسابقه در نهایت با نتیجه ۳ بر ۲ و با امتیازهای ۲۵ بر ۱۸، ۲۲ بر ۲۵، ۲۲ بر ۲۵، ۲۵ بر ۲۲ و ۲۳ بر ۲۱ به سود ایران خاتمه پیدا کرد. ست پنجم این مسابقه یکی از مهیج ترین مسابقات ورزشی والیبال المپیک بود.
این دو تیم در المپیک ۲۰۱۶ هم مقابل هم قرار گرفته بودند که لهستانیها در دیداری جنجالی با نتیجه ۳ بر ۲ ایران را شکست دادند. تیم ملی والیبال در دومین مسابقه خود روز دوشنبه، ۴ مرداد ماه از ساعت ۴:۳۰ باید به مصاف ونزوئلا برود.
در پایان این مسابقه امیر غفور، پشت خط زن تیم ملی به تنهایی موفق به کسب ۱۹ امتیاز شد و عنوان امتیازآورترین بازیکن تیمش را به خود اختصاص داد. پس از وی هم میثم صالحی موفق به کسب ۱۸ امتیاز برای ایران شد. در سوی دیگر ویلفردو لئون، دریافت کننده مهارناپذیر کوباییالاصل لهستان، موفق به کسب ۲۳ امتیاز برای تیمش شد.
ترکیب ابتدایی ایران در این مصاف؛ سعید معروف، امیر غفور، محمد موسوی، میلاد عبادیپور، میثم صالحی و علیاصغر مجرد بودند. مهدی مرندی نیز لیبروی تیم ایران بود.
ویتال هینن نیز لهستان را با ترکیب ابتدایی کورک، لئون، اسلیوکا، فابیان، یاکوب و بینیک به زمین فرستاد. زاتورسکی نیز لیبروی تیم لهستان بود.
ست اول: ۲۵ - ۱۸ به سود لهستان
تیم ملی لهستان هم با کُریهای میهاو کوبیاک، کاپیتان خود و البته توپ پر آمده بود تا جدال برای فتح سکوی المپیک را آغاز کند. ویتال هینن، سرمربی بلژیکی لهستان برای شروع بازی، کاپیتان تیمش را به بازی نگرفت تا شاید تنش خاصی در بازی ایجاد نشود. شاگردان او در ست نخست با تکیه بر حملات موثر و اسپکهای قدرتمند ویلفردو لئون و بارتوژ کورک با نتیجه ۲۵ بر ۱۸ به پیروزی رسیدند.
سرویس خوب موسوی و اشتباه اسلیوکا، دو امتیاز متوالی را برای ایران به دست آورد تا بازی ۱۶ - ۱۴ شود. پس از یک رالی جذاب، امیر غفور امتیاز ۱۵ را برای ایران به دست آورد، ولی این لهستان بود که همچنان ۱۹ - ۱۵ برتری را داشت. در حالی که لهستان ۲۰ - ۱۵ پیشی گرفت، آلکنو برای ایران تقاضای وقت استراحت کرد. با درخشش شیوکا و لئون روی توپهای برگشتی و سرویسهای پر قدرت کورک، لهستان نهایتا ۲۵ - ۱۸ پیروز این ست شد.
تیم لهستان در پایان ست نخست، ۱۷ امتیاز از حمله، ۲ امتیاز از دفاع روی تور، یک پوئن سرویس و ۵ امتیاز از اشتباهات ایران کسب کردند و شاگردان آلکنو نیز ۹ امتیاز از حمله، ۲ امتیاز مستقیم از دفاع و ۷ امتیاز از اشتباهات لهستان به دست آوردند.
ست دوم: ۲۲ - ۲۵ به سود ایران
تیم ایران در ست دوم، عملکرد بهتری به ویژه در توپهای برگشتی داشت و توانست تیم برتر میدان باشد. دو امتیاز نخست این ست را ایران به دست آورد، اما با آبشار لئون و امتیاز سرویس بینیک، لهستان بازی را به تساوی کشاند. میثم صالحی برای نخستین بار کورک را در این دیدار دفاع کرد تا ایران ۳ - ۵ پیش بیفتد.
ثبت امتیاز ۱۰ بر ۷ به سود ایران، ویتال هینن را مجبور به استفاده از وقت استراحت خود کرد. تک دفاع میثم صالحی از صحنههای دیدنی این ست بود. دومین وقت استراحت لهستان، چند دقیقه بعد در امتیاز ۱۳ بر ۸ گرفته شد. تیم ایران در ادامه نیز برتری خود را حفظ کرد و توانست در این ست، ۲۵ بر ۲۲ برنده شد. تیم لهستان در پایان ست دوم، ۲۹ امتیاز از حمله، ۲ امتیاز از دفاع روی تور، ۳ پوئن سرویس و ۱۳ امتیاز از اشتباهات ایران کسب کردند و شاگردان آلکنو نیز ۲۲ امتیاز از حمله، ۴ امتیاز مستقیم از دفاع و ۱۷ امتیاز از اشتباهات لهستان به دست آوردند.
ست سوم: ۲۲ - ۲۵ به سود ایران
در این ست نیز شاگردان آلکنو شروع خوبی داشتند و با هنرنمایی معروف در دادن پاسهای یک دست، صالحی ایران را ۲ بر ۱ پیش انداخت. چهار سرویس ابتدایی ایران در این ست از دست رفت تا بازی ۴ - ۴ ادامه داشته باشد. با دو امتیاز سرویس متوالی از لئون، لهستان ۶ - ۴ پیش افتاد تا آلکنو تقاضای وقت استراحت کند. پس از ورود تیمها به زمین، با دفاع محمد موسوی ایران به یک امتیازی لهستان رسید، اما بار دیگر کورک نتیجه را ۱۰ - ۸ کرد. با درخشش مجرد در حمله و دفاع، دو امتیاز متوالی به دست آمد تا ایران بازی را ۱۴ - ۱۴ به تساوی بکشاند. با تک دفاع موسوی ایران ۱۵ - ۱۶ از لهستان پیش افتاد تا هینن ناچار به تقاضای وقت استراحت شود. دریافت کنندههای ایران در این ست، عملکرد فوقالعادهای داشتند تا شاگردان آلکنو ۱۵ - ۱۷ پیشی بگیرند.
پس از یک رالی، لئون در امتیاز ۱۸ بازی را به تساوی کشاند. صابر کاظمی در اواخر این ست به میدان آمد تا به جای موسوی سرویس بزند. تعویض آلکنو جواب داد تا بار دیگر ایران ۱۹ - ۲۱ پیشی گرفته و لهستان را وادار به تقاضای وقت استراحت کند. سرویسهای لئون دریافت ایران را با مشکل مواجه کرد تا بازی ۲۱ - ۲۱ مساوی شود، اما بار دیگر مجرد با دفاع خود ایران را ۲۱ - ۲۲ پیش انداخت. دو اشتباه متوالی لهستانیها باعث شد تا برتری ۲۱ - ۲۴ ازآن ایران باشد. ایران نهایتا ۲۲ - ۲۵ برنده این ست شد تا در مجموع ۲ بر یک از حریف پیش بیفتد.
تیم لهستان در پایان ست سوم، ۳۷ امتیاز از حمله، ۵ امتیاز از دفاع روی تور، ۵ پوئن سرویس و ۲۲ امتیاز از اشتباهات ایران کسب کردند و شاگردان آلکنو نیز ۳۵ امتیاز از حمله، ۹ امتیاز مستقیم از دفاع و ۲۴ امتیاز از اشتباهات لهستان به دست آوردند.
ست چهارم: ۲۵ - ۲۲ به سود لهستان
در حالی که دو تیم ۳ - ۳ برابر بودند، داور به اشتباه خطای عبادیپور را گرفت که لهستان ۴ - ۳ پیش افتاد تا آلکنو به شدت نسبت به این تصمیم داور اعتراض کند. اعتراض سرمربی ایران یک کارت زرد برای او به همراه داشت. همین اتفاق روحیه تیمی ایران را به هم ریخت.
شاگردان هینن در ابتدای این ست ۶ - ۴ پیش افتادند. دو امتیاز سرویس نخست ایران در این بازی را عبادیپور کسب کرد تا نتیجه ۷ - ۸ به سود ایران شود. بازی نزدیک دوتیم تا امتیاز ۱۲ ادامه داشت تا با بیرون رفتن آبشار غفور، لهستانیها ۱۳ - ۱۲ پیش بیفتند. شاگردان هینن توسط لئون، بینیک و بیرون رفتن توپ معروف سه امتیاز متوالی کسب کرده و ۱۸ - ۱۵ پیشی گرفتند تا آلکنو برای ایران، تقاضای وقت استراحت کند.
سرویسهای خوب شاگردان هینن باعث شد تا اختلاف دو تیم به ۴ امتیاز افزایش یافته و نتیجه ۲۱ - ۱۷ به سود لهستان شود. آلکنو بلافاصله بار دیگر تقاضای وقت استراحت کرد. پس از دریافت عبادیپور روی آبشار کورک، میثم صالحی در توپ برگشتی ایران را به امیاز ۲۱ رساند تا پس از کاهش اختلاف به دو پوئن، هینن بلافاصله برای لهستان تقاضای وقت استراحت کند. در اواخر این ست، شریفی برای زدن سرویس جایگزین مجرد شد، ولی ضربه او از روی تور رد نشد تا لهستان ۲۵ - ۲۲ برنده این ست شود.
تیم لهستان در پایان ست چهارم، ۵۱ امتیاز از حمله، ۷ امتیاز از دفاع روی تور، ۶ پوئن سرویس و ۲۹ امتیاز از اشتباهات ایران کسب کردند و شاگردان آلکنو نیز ۴۷ امتیاز از حمله، ۹ امتیاز مستقیم از دفاع، ۲ پوئن سرویس و ۳۲ امتیاز از اشتباهات لهستان به دست آوردند.
ست پنجم: ۲۱ - ۲۳ به سود ایران
امتیاز نخست این ست را هم ایران گرفت؛ اما بینیک بازی را به تساوی کشید. در حالی که صالحی میتوانست روی توپ برگشتی ایران را ۱ -۳ پیش بیندازد، دفاع کورک نتیجه را بار دیگر ۲ - ۲ به تساوی کشید. با عملکرد فوقالعاده لئون در سرویس، سه امتیاز متوالی برای لهستانیها به دست آمد تا شاگردان هینن ۵ - ۴ پیش بیفتند. آلکنو بعد از امتیاز سوم لهستان برای ایران تقاضای وقت استراحت کرد. بازی پایاپای دو تیم تا امتیاز ۷ ادامه داشت، تا اینکه با دفاع فوقالعاده عبادیپور مقابل کورک، ایران ۷ - ۸ پیش افتاد.
پس از تعویض زمینها، لهستان دو امتیاز متوالی کسب کرد تا ۹ - ۸ نتیجه را به سود خود برگرداند، اما در ادامه با بیرون رفتن آبشار لئون نتیجه ۹ - ۹ مساوی شد. با امتیاز سرویس عبادیپور نتیجه ۹ - ۱۰ به سود ایران شد تا هینن وادار به تقاضای وقت استراحت شود. عملکرد نزدیک دو تیم تا امتیاز پایانی ادامه داشت تا اینکه با بیرون رفتن آبشار صالحی، لهستان ۱۳ - ۱۲ پیش افتاد. سرویس فوقالعاده صالحی دریافت لهستان را دچار مشکل کرد تا با بیرون رفتن ضربه کورک، برتری ۱۳ - ۱۴ به سود ایران شود. دو تیم تا امتیاز ۱۷ به صورت پایاپای پیش رفتند تا اینکه لهستان ۲۰ - ۱۹ پیش افتاد، اما باز هم دو تیم در امتیاز ۲۱ به تساوی رسیدند. نهایتا ایران با دفاع موسوی و آبشار عبادیپور ۲۱ - ۲۳ برنده ست پنجم شد تا در مجموع سه بر دو برنده این بازی جذاب شود.
تیم لهستان در پایان پنجم، ۶۲ امتیاز از حمله، ۱۰ امتیاز از دفاع روی تور، ۷ پوئن سرویس و ۳۶ امتیاز از اشتباهات ایران کسب کردند و شاگردان آلکنو نیز ۵۸ امتیاز از حمله، ۱۱ امتیاز مستقیم از دفاع، ۴ پوئن سرویس و ۴۰ امتیاز از اشتباهات لهستان به دست آوردند.